Uw apotheker(s):

dhr V.P. Gopie, dhr F. van Alewijk & mw B. de Wit

Tel: (023) 563 40 44

apotheek@apotheekskagerrak.nl

5 tips voor een ontspannen decembermaand

maandag 27 oktober 2014 13:27:00 Europe/Berlin

“Misschien wel gek, maar ik kan daar echt over piekeren. Als ik denk aan alles wat ik moet gaan doen, krijg ik op voorhand al stress: de cadeautjes die ik moet gaan kopen voor pakjesavond en voor op school, het versieren van het huis, de kerstboom halen en optuigen, de hapjes maken voor oudjaar en een lijst maken van alle mensen die ik zeker wil uitnodigen. Er staat zoveel op mijn to do lijstje! En dan ben ik er nog niet, want op mijn werk is het in die tijd extra druk door de producten die wij rondom de feestdagen verkopen. Poeh, als ik het mezelf hoor vertellen dan word ik er al moe van!” Ella heeft zonder twijfel last van ‘alles willen’ en daardoor heeft ze nu al het gevoel achter zichzelf aan te hollen, terwijl het nog niet eens december is. Een kwestie van te veel ballen in de lucht willen houden en het ‘te goed willen doen’.

Herkent u dat? Dat u zoveel wilt – het liefst én, én, én. En dat daarnaast uw leven vol zit met dingen die moeten? Ik geef u graag vijf tips om hier anders mee om te gaan, zodat u dit jaar ontspannen de decembermaand kunt ingaan:

 

1.            Bedenk van tevoren wanneer het voor u een ontspannen en gezellige tijd is. Denk aan de dingen die u wél wilt in plaats van niet wilt, zodat u de feestdagen relaxt en genietend doorkomt.

 

2.            Spreek met uzelf af dat u écht gaat genieten en ontspannen. Ook al ontbreekt er iets of gaat iets niet zoals u dat wilt. Het hoeft niet perfect te gaan.

 

3.            Realiseer u dat u veel wilt, maar dat het niet zo is dat u perse moet doen wat u allemaal wilt. Wees blij met minder.

 

4.            Versimpel de feestdagen. Voordat u het weet, rennen de feestdagen aan u voorbij. Of rent u aan de feestdagen voorbij. Pak het dit jaar dus simpeler aan: maak uw to-do lijstje korter, ga niet op alle uitnodigingen in en bestel de oliebollen van te voren bij de bakker.

 

5.            Minimaliseer de drukte en prikkels zoveel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een dag thuis met z’n tweeën of met het gezin, ga een frisse boswandeling maken of neem tussen twee afspraken in een time-out voordat u weer de drukte induikt.

 

Kortom, versimpel de feestdagen en u kunt er dit jaar ontspannen van genieten!

Geplaatst in Moeder door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden