Uw apotheker(s):

dhr V.P. Gopie, dhr F. van Alewijk & mw B. de Wit

Tel: (023) 563 40 44

apotheek@apotheekskagerrak.nl

Gezond genieten van het Sinterklaasfeest

woensdag 20 november 2013 09:21:21 Europe/Berlin

Ja, maar het valt wel mee. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoeveelheid zoetigheid die uw kind binnenkrijgt: speculaas, marsepein, zoete suikerbeesten. Zoetigheid is eigenlijk voor niemand gezond, maar af en toe een keertje smikkelen mag wel. Kinderen met suikerziekte, oftewel diabetes type 1 of 2, moeten wel extra voorzichtig zijn. Ik begrijp best dat kinderen niet alle zoetigheid onthouden kan worden in deze decembermaand, maar het is niet verstandig een kind met suikerziekte gewoon mee te laten snoepen met de andere kinderen in het gezin en dan wat extra insuline te spuiten om de bloedsuiker enigszins binnen de perken te houden. Probeer als gezin, want dat is voor iedereen goed, de hoeveelheid snoep te beperken en geef wat extra snoeptomaatjes, komkommer of een klein blokje kaas. Als uw kind door een diëtist wordt begeleid, heeft die vast wel leuke, creatieve en ook gezonde ideeën.

 

Tja, en dan het bezoek van Sinterklaas bij de mensen thuis. Ik deel graag met u wat ik heb geleerd op Pakjesavond een aantal jaar geleden. Sint en zijn twee Pieten belden niet gewoon aan, maar kwamen heel luidruchtig en bonzend op de ramen en zingend binnen. De kinderen, die vol verwachting op Sinterklaas zaten te wachten, raakten vervolgens volledig van streek en in paniek en hebben helemaal niet genoten van het persoonlijke bezoek van de Sint en zijn knechten, maar hebben er een nare herinnering aan over gehouden. Mijn advies: probeer Sinterklaas en zijn Pieten van tevoren in te lichten hoe de kinderen het beste benaderd kunnen worden. Dan wordt het een geweldig leuk feest en dat is uiteindelijk de bedoeling.

 

En dan nog een wijze raad van een goede vriend van Sinterklaas: geef de kinderen niet te veel cadeautjes, want met een enkel geschenk zijn ze vaak ook heel blij en als er een overdaad aan pakjes is voor iedereen, dan kan het kind niet meer kiezen en geniet er nauwelijks van. Heel veel plezier!

Geplaatst in Kind door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden