Uw apotheker(s):

dhr V.P. Gopie, dhr F. van Alewijk & mw B. de Wit

Tel: (023) 563 40 44

apotheek@apotheekskagerrak.nl

Prikkelbare darmen

donderdag 15 mei 2014 09:31:06 Europe/Berlin

Veel aanwezigen op de informatieavond van de Belangenvereniging Prikkelbare Darm Syndroom deelden de ervaring dat ze helemaal door de medische molen waren gehaald en dat er niets was gevonden. Opluchting natuurlijk, maar aan de andere kant bang om voor aansteller versleten te worden, of erger nog: te horen krijgen dat het waarschijnlijk tussen de oren zit. Ze hadden het gevoel te moeten vechten voor erkenning van de klachten, ook al hebben miljoenen, vooral vrouwen, er last van.

 

Door goed op uw leefstijl te letten, de juiste voeding te eten en sommige voeding juist te laten staan, zijn de klachten redelijk onder controle te krijgen. Verwarrend is dat voedingsvezels, die goed zijn voor darmen en gezondheid, de klachten bij sommige PDS patiënten juist kunnen verergeren.

 

PDS is overigens de eerste en voorlopig enige ziekte, waarbij alternatieve middelen, zoals voedingssupplementen, genoemd worden in de behandelrichtlijn voor Nederlandse huisartsen. Verwacht er geen wonderen van, want genezing is niet mogelijk, maar meestal hebben ze wel enig effect. Het doel is te leren leven met de klacht en er niet door geleefd te worden.

 

Wilt u meer over de ziekte, het dieet en de mogelijke behandelingen weten, lees hier dan de uitgebreide informatie.

Geplaatst in Aandoeningen door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie




* Verplichte velden